Nog eentje van Beppino Occelli, uit Piemonte, Italie. Een speciale affinage van koe- en geitenmelk om vervolgens ingepakt in hooi verder te rijpen. Het inpakken in hooi is van oudsher een methode om kazen te rijpen, affineren. Vroeger stopte de boer de verse, ‘natte’ kaas zo in de hooiberg. Het hooi zorgt voor een snellere droging van de kaas, doordat het droge hooi het vocht van de kaas absorbeert. Op zijn beurt geeft het hooi dan weer zijn specifieke smaak af aan de kaas. Wie dit oude principe beheerst, kan hier vervolgens op doorborduren. Zo speelt Occelli met de most van bijvoorbeeld wijn, whiskey, in grappa geweekte vruchten en in muskaatwijn gedrenkte bladeren van de kastanjeboom. En PHIL’S heeft ze – zo’n beetje als enige in Nederland – allemaal!
Productinformatie: rauwmelkse kaas
Gewicht: ik snij deze op verzoek vanaf ca. 150gram
Herkomst: Piemonte, Italie

Sorry, the comment form is closed at this time.