Search
 

Schapenkaas

Pecorino met truffel

Italiaanse kaas gemaakt van Sardijnse schapenmelk. De kaas is geinjecteerd met zwarte truffel. Het is een bijzonder kaasje, waar je van moet kunnen genieten. De kazen zijn ingewreven met olijfolie en azijn tijdens het rijpingsproces, wat de notige en aardse smaak van de kaas ten goede komt. Hij wordt eerst gerijpt zodat de kaas zich kan ontwikkelen en een eigen smaak-karakter krijgt. Dan wordt hij vanuit verschillende hoeken geïnjecteerd met verse zwarte truffel crème. Om de smaken goed in balans te krijgen wordt de kaas dan nog eens vijf maanden gerijpt. Dit resulteert in een van de de lekkerste Italiaanse truffelkazen.

Productinformatie: schapenmelk
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram.
Herkomst: Sardinië, Italië

afkomstig uit Italie  kaas afkomstig van de schaap

Pecorino met truffel

Pecorino Romano

Een redelijk harde kaas van schapenmelk, vrij fors gezouten. De naam Pecorino is de Italiaanse vertaling van schaap. Deze Romano komt uit Sardinie. De kaas is sterk gezouten en wordt ook vaak als zoutvervanger gebruikt in de Italiaanse keuken.

Productinformatie: gepasteuriseerde schapenmelk
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram.
Herkomst: Sardinië, Italië
Vetpercentage: 60%

afkomstig uit Italie  kaas afkomstig van de schaap

Pérail de brebis

Een verse schapenkaas uit de Aveyron. Zeer oude traditionele kaas; de productie stamt uit het Romeinse tijdperk. Tegenwoordig bij-product van Roquefort en wordt geproduceerd buiten het seizoen van het Roquefort. In het begin van de zomer, aan het einde van lactatie is er tekort aan melk om genoeg Roquefort te produceren, daarom stoppen de boeren hun melkaflevering bij de melkfabriek en beginnen hun eigen productie van de kleine kaasjes. Deze melk is veel rijker vettig ; hiermee worden de beste romige Perail bereid. Het is een zachte ronde kaas met een platte vorm en een fluwelen rimpelige korst, ivoorkleurig. Het deeg is lekker romig tot fondant, de smaak is lichtzurig en zoutig, typisch voor schapenmelk.

Productinformatie: schapenmelk, rauwmelks
Gewicht: ca. 230 gram
Herkomst: Frankrijk, Aveyron, Roquefort regio

afkomstig uit Frankrijk  kaas afkomstig van de schaap

Crottin de brebis d'Or

Een verse schapenkaas van ongeveer 80 gram. Rauwmelks, een echte traditioneel gemaakt boerenkaasje. Prachtig fluweel gitzwart.

Productinformatie: rauwmelkse kaas
Gewicht: ca. 80 gram per stuk

afkomstig uit Frankrijk  kaas afkomstig van de schaap

Cabrales D.O.P.

Spaanse blauwschimmelkaas van schapenmelk. De omgeving waar de Queso de Cabrales geproduceerd wordt, bepaalt in belangrijke mate de smaak van de kaas. De gemeente Cabrales ligt in het Picos de Europa-gebergte. De kazen worden tussen de 4 en 6 maanden gerijpt in koele grotten van dit gebergte, en staan onder invloed van zilte Atlantische wind. Naast de omgeving bepalen ook de bladeren van de esdoornen in de bergen de smaak van de kaas. De betere kazen worden namelijk in die bladeren verpakt, al zie je de kaas tegenwoordig steeds vaker in folie. De beste kazen zijn in het late voorjaar verkrijgbaar, omdat die gemaakt zijn van een mengsel van schapen-, geiten- en koeienmelk. De kaas is brokkelig, doch smeerbaar. De kaas heeft een typerende ziltige en houtachtige smaak wat voor een belangrijk deel is te danken aan de esdoornbladeren.

Productinformatie: gepasteuriseerd
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram
Herkomst: Cabrales, Spanje
Vetpercentage: 45%

  kaas afkomstig van de koe  kaas afkomstig van de geit  kaas afkomstig van de schaap

Schafkopf bio

Hij zou zo ook maar onder het kopje ‘half harde kazen’ moeten. Mooie biologische kaas met een mooie naam van de Berg waar de schapen grazen, uit Vinschgau, Zuid Tirol. Schapenmelk is extreem schaars in deze streek, maar de familie Hohengger is eigendom van deze boerderij met de Duitste Frisona schapen. Een oranje korst, ivoor wit deeg en intense aroma’s van schaap en weide-gras. Deze kaas combineert goed met aromatische witte wijn, berghoning en kweeperengelei.

Productinformatie: rauwmelks, schapenmelk
Maat: doorsnede 14cm / hoogte 4 cm
Gewicht: de hele kaas weegt zo’n 600 gram
Herkomst: Zuid Tirol
Vetpercentage: 45%

afkomstig uit Duitsland  kaas afkomstig van de schaap

Sorry, the comment form is closed at this time.

× How can I help you?