Search
 

Harde kaas

Crutin (Italiaanse truffelkaas)

Lang geleden in o.a. Italië werd er kaas gerijpt in kleine kelders, uitgehold van de tufsteen. De kaas werd opgehangen aan koorden, waardoor de lucht kon circuleren en muizen en ratten er niet bij konden. Deze kruimelige kaas word op smaak gebracht met echte zwarte truffel en dankt zijn naam aan deze “crutins”. Wijnadvies: een Piedmontese wijn, zoals Barbaresco of Barolo. Crutin is een luxe ingrediënt in gevulde pasta’s of als een specerij voor gnocchi. Het is een harde truffelkaas gemaakt van koe- en geitenmelk. Zeer geschikt om bijvoorbeeld boven een pasta te schaven.

Productinformatie: koe- en geitenmelk
Gewicht: ca. 300 gram.
Herkomst: Italie, Piemonte

afkomstig uit Italie  kaas afkomstig van de koe  kaas afkomstig van de geit

Etivaz AOP

Etivaz AOP is een harde kaas uit de alpenweiden van Vaud. Hij wordt van mei tot oktober gemaakt in iets meer dan honderd alpenkaasmakerijen, waar de rauwe melk volgens een traditioneel recept boven een open vuur met de hand tot kaas wordt gemaakt. Omdat de melk tijdens transport te lijden heeft, wordt de rauwe melk direct ter plekke verwerkt en zit boordevol aroma s van de fijne alpenkruiden.

Productinformatie: rauwmelkse koemelk
Gewicht: ik bij deze kaas op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram.
Herkomst: Vaud, Zwitserland

afkomstig uit Zwitserland  kaas afkomstig van de koe

Etivaz AOP

Grana Padano DOP

Grana Padano is een harde kaas van gepasteuriseerde koemelk uit Italie, regio Emillia. Deze kaas heeft een vetpercentage van 30%. Hij heeft minimaal 1 jaar gerijpt. De naam komt van grana, korrels van de gemalen kaas, en Padano, de Italiaanse benaming voor de Povlakte. Grana Padano lijkt veel op Parmezaanse kaas, waar hij dan ook vaak mee verward wordt. In tegenstelling tot Parmezaanse kaas, die alleen gemaakt mag worden volgens strenge regels en in een beperkt gebied in de omgeving van Parma, wordt Grana Padano in een groot deel van Noord-Italië, van de Po-vlakte tot in de Dolomieten, geproduceerd. De kaas is niet zo vet, en wordt langzaam gerijpt van melk van koeien die op grasweiden grazen. Het is een Italiaanse specialiteit die eenieder wel kent en in heel Nederland inmiddels wordt gegeten. Ik importeer de hele ca. 52 kilo zware kaas direct uit Italië en snij deze zelf voor je in stukken van ongeveer 500 gram. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en kan ik je deze aanbieden voor een ‘supermarktprijs’ ;).

Productinformatie: gepasteuriseerde melk
Gewicht: stuk van ca. 500 gram. Tenzij je een groter stuk wilt!
Herkomst: Emillia, Italie

afkomstig uit Italie  kaas afkomstig van de koe

Sorry, the comment form is closed at this time.

× How can I help you?