Search
 

Half harde kaas

Morbier Lait cru AOP

Half harde koemelk kaas met een beschermde oorsprongsbenaming sinds 2002. Afkomstig uit het Jura-gebergte bekend om zijn zwarte streep van houtskoolpoeder overdwarse door zijn deeg. Gezien het feit dat de boeren in de wintermaanden te kort aan melk hadden om grote wielen zo als Comte te maken produceerden ze kleine kazen na elke melkbeurt. De helft van de kaas wordt gemaakt met avondmelk en beschermd met de as genomen uit ‘de kont van de ketel’ en opgestapeld met de ochtendmelk kaas en vervolgens geperst. De Morbier heeft een gladde en lichtvochtige korst met een oranje beige poedervorm zonder kleurstof. Het deeg heeft een glanzend ivoren, lichtgele kleur met een best sterke geur. De smaak is romig en sommige noemen het zelfs ‘fruitig’. Het mondgevoel is lekker  zacht, glad en soepel.

Productinformatie: rauwmelkse koemelk
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram
Herkomst: Frankrijk, Jura
afkomstig uit Frankrijk  kaas afkomstig van de koe

Morbier Lait cru AOP
Morbier Lait cru AOP

Tome fermiere aux fleurs sauvages lait cru

Een van ongepasteuriseerde koemelk in de Franse Auvergne gemaakte kaas van het type gruyere met gedroogde weidebloemen uit dezelfde streek.

Productinformatie: gethermiseerde koemelk, dat wil zeggen niet gepasteuriseerd, maar ook niet rauwmelks en daardoor wel geschikt voor zwangere vrouwen!
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram
Herkomst: Frankrijk, Auvergne
afkomstig uit Frankrijk  kaas afkomstig van de koe

Tome fermiere aux fleurs sauvages lait cru

Tome de Savoie lait cru

Tomme de Savoi is een halfharde kaas gemaakt in de Savoie door gespecialiseerde kaasmakers. Voor deze kaas wordt gebruikgemaakt van rauwe koemelk. De kaas is te herkennen aan zijn grijze korst en is van binnen zeer lichtgeel. Deze kaas heeft een geur die als muf of een grottengeur wordt omschreven.
Tomme de Savoie, evenals de meeste Tommes, wordt doorgaans gemaakt van magere melk waarvan het grootste deel van de room is verwijderd om boter of vettere kazen te maken. Als gevolg daarvan zijn Tomme de Savoie kazen relatief magere kazen (een vetgehalte van tussen de 20 en 45%).

De kaas wordt het gehele jaar gemaakt. Er zijn subtiele smaakvariaties afhankelijk van of de melk waarmee de kaas gemaakt wordt afkomstig is van koeien die gras (zomer) of hooi (winter) gegeten hebben.

Productinformatie: rauwmelkse koemelk
Gewicht: ik snij deze op het gewenste gewicht vanaf ca. 150 gram.
Herkomst: Frankrijk, Savoie
afkomstig uit Frankrijk  kaas afkomstig van de koe

Tome de Savoie lait cru
Tome de Savoie lait cru

Sissi

Sissi is een kaasje van rauwe geitenmelk uit Eisacktal, Zuid Tirol. Een gewassen kaas die iets romiger neigt dichterbij de korst. Zou ook onder de ‘roodschimmel kazen’ en onder de ‘geitenkazen’ mogen vallen. Heeft een porcelein kleur deeg. De boerderij waarop deze kaas gemaakt wordt ligt op 1.100 meter hoogte in het dorpje Valles, in de Rio di Pusteria regio. Op de boerderij leven 160 geiten van het ‘Duitse Witte Edelras’. Mooi als anti pasti of op een kaasplank.

Goed te combineren met een Riesling of ‘bubbels’.

Productinformatie: rauwmelkse geitenmelk
Gewicht: hele kaas ongeveer 350 gram. Halve kaas ook mogelijk.
Afmeting: 5 cm hoog, 9cm doorsnede
Vetgehalte: 45%
Herkomst: Italie, Valles, Zuid Tirol
afkomstig uit Italie  kaas afkomstig van de geit

Sorry, the comment form is closed at this time.

× How can I help you?